dimarts, 29 de maig del 2012

Crónicas de Jerusalén

La lectura d'aquest còmic de Guy Delise, Crónicas de Jerusalén, ha estat un gaudi d'aquells que un es reserva a la capçalera del llit. El personatge del còmic, que representa que és el mateix autor que descriu la seva estada durant un any a Jerusalem, et va acompanyant i mostrant-te com veu i com viu Jerusalem. No exent d'humor i de tendresa el còmic et dona a conèixer, des de la quotidianeitat, com es la vida a la Ciutat Santa i als assentaments palestins. L'actitud del colons jueus i la quantitat d'absurditats que suposa desplaçar-se per Jerusalem per a poder arribar a un lloc, la barbaritat que suposa el mur, la convivència entre les diferents comunitats religioses, etc. Trobe que l'autor aconsegueix transmetre mitjançant el format còmic una visió bastant realista, i que hem de reivindicar que se sàpiga, del que està passant actualment a Palestina.




2 comentaris:

  1. Interesantísimo. Estoy muy emocionada con la novela gráfica ahora mismo.
    Un saludo amistoso.

    ResponElimina
  2. Hola Reina Roja! Me alegra mucho tu visita. Yo disfruto muchísimo de la novela gráfica. Cuando me vine a vivir para Cataluña flipé con la red de bibliotecas y la cantidad de cómics que podía encontrar, fue todo un descubrimiento. Hay varias reseñas en el blog,te dejo el enlace de una referencia, intuyo que te puede gustar:
    http://www.basir-liquidacion.blogspot.com.es/2011/01/rosalie-blum-de-camille-jourdy.html
    Luego hay otro cómic que es de mis preferidos, son 4 volúmenes, el primero es "Los combates cotidianos" de Manu Lacernet.
    Bueno igual ya los conoces.
    Salut!!!

    ResponElimina